EQUILOR Közép-európai Részvény Befektetési Alap A sorozat (HUF)

Befektetési politika Jellemző adatok Közzétételek
 

A befektetési alap célja

Az Equilor Közép-európai Részvényalap célja a kelet-közép-európai régió részvénypiacain való befektetés, mely révén az alap befektetői hosszabb távon a világ fejlettebb régióinak jövedelmezősége feletti hozamot érhetnek el.

 
Az Alap benchmarkja 100% CETOP 20 Index.


Komplex ismertető, kattintson!

Regionális részvényalap fundamentális megközelítéssel

Az alap elsősorban Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia, Szlovénia, Horvátország, másodsorban Ausztria, Oroszország, Törökország országainak vállalatai által kibocsátott részvényeket vásárol, de az Alap befektethet egyéb fejlődő, és fejlett országok vállalatainak részvényeibe, valamint egyéb kollektív befektetési értékpapírokba is. Az alap olyan vállalatok részvényeibe kíván befektetni, melyek belső értéke megítélése szerint magasabb a befektetés időpontjában a tőkepiacon, tőzsdéken tapasztalat értékénél.

Aktív, professzionális portfóliókezelés

A portfolió kezelése aktív szemléletű, kedvező időszakokban akár 100%-os részvénykitettséggel is rendelkezhet, ugyanakkor kedvezőtlen tőkepiaci klíma esetén a kockázati kitettség akár 50%-ra csökkenhet. A piacra lépés több támogató tényező együttállása esetén valósul meg. A fundamentális elemeken túlmenően fontos szerephez jutnak a piaci hangulattal és a technikai elemzéssel kapcsolatos tényezők is. Meghatározó jelentőségű szempont továbbá a megfelelően magas hozam-kockázat arányú befektetési lehetőségek keresése. Az Alap a devizakockázatok egy részét, vagy egészét is fedezheti határidős devizapozíciókkal. Az Alap portfóliójának hatékony kialakítása céljából határidős részvény és index ügyletek alkalmazása is megengedett. A likviditás biztosításának érdekében az Alap az ÁKK által kibocsátott állampapírokat kívánja portfóliójában tartani. Az Alapkezelő törekszik arra, hogy a várható hozamot és kockázatokat hosszú távon optimalizálja, így az Alapot azoknak ajánljuk, akik a közép-európai részvénypiacokon hosszú távon kívánnak befektetni.

Típus: nyilvános, nyílt végű
ISIN kód: HU0000714746
Benchmark: 100% CETOP 20 index
Letétkezelő: Raiffeisen Bank Zrt. (1054 Budapest, Akadémia utca 6.)
Vezető forgalmazó: Raiffeisen Bank Zrt. (1054 Budapest, Akadémia utca 6.)
Forgalmazó: Equilor Befektetési Zrt. (1026 Budapest, Pasaréti út 122-124.)
Aktuális alapkezelői díj: 1%
Vételi megbízás elszámolása: T+2
Visszaváltási megbízás elszámolása: T+3
Nyilvántartásba vétel dátuma:
Jegyzési hely:
Nettó eszközérték: 2024.05.23     4 275 383 946 HUF
Egy jegyre jutó nettó eszközérték: 2024.05.23    2,001104

 

EQUILOR Közép-európai Részvény Befektetési Alap A sorozat (HUF) hozam kalkulátor
Kezdő értéknap:
Záró értéknap:
Hozam: