Ahogy mindennapjainkat is áthatja az értelem és érzelem szimbiózisa, úgy ennek kettőse a befektetési döntésekben, befektetési stratégiákban is meghatározó. Léteznek kritikusai és pártfogói mindkettőnek. Mi abban hiszünk, hogy az elkötelezett munkával felépített stratégiák is csak akkor tudnak működni, ha minden körülmények között konzekvens módon alkalmazzuk.

Ezért vállalkozunk arra, hogy a világban már évtizedek óta működő, de hazánkban még csak kezdeményként található, matematikai alapokon nyugvó - az érzelmi hatást kiküszöbölő - befektetési stratégiát alkalmazzunk, az erre a célra létrejött dedikált alapunknál.

Az algoritmust egy szoftver szolgáltatja, amely a hét minden napján, a nap 24 órájában követi a hazai és a nemzetközi piacok árfolyamait. A rendszer folyamatos statisztikai számításokat végez, és a piacokon kialakuló hosszú és közép távú trendekből kíván profitálni. A befektetések az algoritmus jelzései alapján kerülnek végrehajtásra.

Stratégia

Több mint 30 év kimagasló és kiegyensúlyozott eredményei bizonyítják a trendkövető stratégiák hosszú távú sikerét. Lényege a kockázatok dinamikus kezelése és az árfolyamváltozások szisztematikus követése. A stratégia nem csak az emelkedésekben, de a nagy zuhanásokban is nyereséges tud lenni. Az elsődleges cél a befektetett tőke megőrzése. Tapasztalataink szerint a trend nélküli időszakokban a portfolió korlátozottan veszteséges, míg a csökkenő vagy emelkedő trendek időszakában kiemelkedő hozamokat ér el. A magasabb kockázatokat vállaló befektetési termékekre jellemző, hogy a kiemelkedő hozamok időszakai után gyakran összeomlanak, majd eltűnnek. Ezzel szemben a trendkövető stratégiákkal kezelt befektetések rekord idejű múltra tekintenek vissza, mivel megőrizték és gyarapították a befektetőik tőkéjét.

Szisztematikus komputerizált alkalmazás

Egy stratégia akkor sikeres, ha azt konzekvensen alkalmazzák. A tőzsdén befektetni még a szakemberek számára is nehéz, komoly kihívásokkal teli feladat. Az esetek jó részében az emberi érzelmek felülkerekednek, a stratégia betartása helyett hibás érzelmi döntések születhetnek. Üzletágunk által kezelt befektetések nem esnek az érzelmek csapdájába, mert a komputerizált technológia kizárja ezt.

Dinamikus kockázatkezelés

A kockázat a veszteség lehetősége. Az általunk alkalmazott algoritmikus módszer minden egyes pozíció megnyitásakor automatikusan, egzakt módon kezeli a kockázatot. Ennek eredményeképpen a pozíciók nem léphetnek kontrollálhatatlan veszteségekbe.

Nincs nehéz feladatunk, mert számunkra a stratégia egy előre lefektetett szabályrendszert jelent, így minden időpillanatban készen állunk a válaszokkal az Ön számára.