Equilor Fregatt Prémium Kötvény Befektetési Alap

Befektetési politika Jellemző adatok Közzétételek
 

Az Alapkezelő az Alap vagyonát elsősorban a Magyar Állam által garantált értékpapírokban tartja, kisebb arányban hazai vállalatok által kibocsátott kötvények, illetve külföldi kötvények is kerülhetnek az Alap portfoliójába. A kötvények átváltoztathatósága miatt előfordulhat, hogy az Alapban átmenetileg részvények is szerepeljenek.

Az Alap benchmarkja 80% CMAX Index+20% S&P EurozoneGovernment Bond Index 1-3y (HUF)

Az Alap fedezeti céllal származtatott ügyleteket is köthet.

Hazai állampapír hozamokat jelentősen meghaladó teljesítmény

Az alap fő célja, hogy korlátozott kockázat felvállalása mellett a kockázatmentes magyar hozamot jelentős mértékben meghaladja. Az alapot elsősorban azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik legalább 1 évre szeretnék pénzüket elhelyezni mérsékelt kockázat mellett egy túlnyomó részben hazai állampapírokból, betétekből, vállalati kötvényekből álló befektetésben.

Devizában kibocsátott kötvények (EUR, USD)

Az alap befektetéseit elsősorban forintban és euróban denominált magyar állampapírok, a tőzsdére bevezetett A kategóriás magyar vállalatok euróban denominált kötvényei, illetve diverzifikációs céllal a világ kiemelkedő vállalatainak euróban és dollárban denominált kötvényei képezik. Ugyancsak a portfolió része lehet az ÁKK által újonnan kibocsátott, euróban denominált PEMÁK kötvény.

Magyar kötvény hozamok a világ élvonalában

A magyar államkötvények alkalmazását az teszi továbbra is időszerűvé, hogy az általuk nyújtott reálhozam a világ élbolyába tartozik, illetve esetükben nem igaz az az általánosan elfogadott tétel, hogy az alacsonyabb kockázati kitettség alacsonyabb hozammal jár együtt (az elmúlt 15 évet tekintve ugyanis a magyar kötvényindexek által elért hozam közel kétszerese a BUX index által elért hozamnak).

Jelentős hozam prémium a hazai blue chip kötvényeknél

A magyar vállalati kötvények egyrészt az általuk kínált magas hozam, illetve állami garancia miatt (Richter kötvény), másrészt az általuk kínált magas hozamon túlmenően a bennük rejlő opciós lehetőségek miatt (MOL illetve OTP kötvények) lehetnek vonzó befektetési célpontok, amelyekbe azonban a nagyon magas névértékük miatt csak alapokon keresztül lehet - a diverzifikációt is szem előtt tartva - hatékonyan befektetni.